Controale și amenzi! Mobilizare a autorităților din Gorj

Reprezentanții autorității din județul Gorj au demarat, vineri seara, o serie de controale și verificări, în condițiile creșterii numărului de infectări cu Covid-19.

Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19, începând cu seara de 03 iulie a.c., polițiști, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului, sub coordonarea prefectului județului Gorj, vor desfășura acțiuni pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

Astfel, se vor desfășura activități de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, piscine și terase.

Totodată, printre prioritățile echipelor de verificare vor fi și mijloacele de transport în comun.

De la începutul acțiunii și până în această dimineață, la nivelul județului Gorj au fost verificate 88 de societăți comerciale.

Au fost oferite recomandări pentru prevenirea faptelor care pot constitui un pericol pentru sănătate publică, fiind aplicată o singură sancțiune pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, dintre care 21 fiind pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

De asemenea, au fost aplicate și 46 de sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor O.U.G 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și Legii 61/1991privind ordinea și liniștea publică, în valoare totală de aproape 32.000 lei

Acțiunile de acest gen continua, iar echipele mixte vor acționa zilnic pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus”, a transmis IPJ Gorj