Coronavirusul, confirmat în Gorj! Un tânăr a fost transportat la Institutul ”Matei Balș”

Autoritățile de la București au anunțat miercuri seara confirmarea primului caz Covid-19 pe teritoriul României. S-a precizat că este o persoană din Gorj, persoană ce a participat la o vânătoare cu italianul de 71 de ani, ”sursa zero” a bolii la noi în țară. La scurt timp s-a aflat că este vorba despre un tânăr de 25 de ani, din satul Dobrana, comuna Prigoria. Acesta nu a prezentat simptome, însă testarea probelor recoltate a fost pozitivă.

Suntem, din păcate, în situația să vă anunțăm că în urma testării persoanelor din Gorj care au intrat în legătură cu cetățeanul italian avem primul caz infectat cu Covid-19 de pe teritoriul României. Imediat ce va ajunge la București va intra în schema de tratament și sper să avem rezultate bune. Pacientul este în stare bună, nu manifestă simptome, nu avem de ce să ne alarmăm. Mai avem în lucru 33 de teste și vă vom comunica rezultatele imediat ce va fi posibil. A fost la vânătoare cu italianul, a avut contact direct’‘, a declarat Victor Costache, ministrul Sănătății.

Raed Arafat, directorul Departamentului pentru Situații de Urgență, a anunțat că pacientul va fi transportat în condiții de siguranță la București, iar familia va rămâne sub supraveghere strictă:

Pacientul este în stare bună, nu prezintă tuse, nu prezintă simptome. Pentru că este pozitiv, va fi transferat la spital și internat. Un echipaj de la ISU Dolj, cu autospecială cu izoletă completă, sunt deja pregătiți la Craiova pentru preluarea persoanei de la domiciliu și transportul ei până la <<Matei Balș>>. În casa respectivă mai sunt 7 persoane, toate au fost testate negativ până în acest moment. Dar având în vedere că persoana testată pozitiv a stat acolo, persoanele vor sta la domiciliu, sub pază, nu vor putea să plece de acasă cel puțin 14 zile.

În fapt, tânărul locuiește cu părinții și bunicii, patru persoane, nu șapte așa cum s-a anunțat la București. Se pare că la vânătoarea organizată de italianul în vârstă de 71 de ani au mai participat 30 de persoane din localitate, acestea urmând să fie testate și ele.