Cosmin Popescu cere finalizarea investiției de la Valea Sadului

Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, cere finalizarea investiției hidroenergetice de la Valea Sadului, acolo unde este aproape gata realizarea unei hidrocentrale. Odată concretizat proiectul, județele Gorj și Dolj vor fi ferite de inundații, spune șeful administrației județene.

După anii 90, nu a fost un debit atât de mare pe Jiu. 340 de metri cubi pe secundă înseamnă un debit imens. (…) Este imperios necesar să se finalizeze barajul de la Bumbeşti-Jiu. Ar aduce linişte pentru Gorj şi Dolj’‘ a declarat, într-o intervenție la B1 TV, Cosmin Popescu.

Anterior, Alexandru Buduran, director Serviciului pentru Gospodărirea Apelor Gorj, a anunțat că Administrația Națională Apele Române a făcut demersuri pentru preluarea de la Hidroelectrica a investiției de la Valea Sadului.

Amenajarea hidroenergeticã de pe Jiu presupune construirea unui baraj si a unei microhidrocentrale la Livezeni si a două centrale hidroelectrice la Dumitra si Bumbesti Jiu. Lucrãrile au început în 2004 si sunt realizate în proportie de aproape 90 %.