Cosmin Popescu: Respectați regulile impuse, nu vă hazardați! Când suntem încercați, trebuie să fim uniți

Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean, a făcut un nou apel la cetățenii județului, în special la cei ce se întorc în această perioadă acasă. Acesta cere responsabilitate și respectarea regulilor impuse de criza prin care trecem, îndemnând, în același timp, la calm și unitate.

Cu cele mai bune gânduri, fac un apel către toți cei care vă întoarceți din străinătate să respectați regulile impuse de această situație și să nu vă hazardați în acțiuni care pot produce efecte de necontrolat și, mai ales, de nereparat. Împreună cu celelalte autorități facem tot ce ne stă în putință pentru a stopa răspândirea virusului în Gorj și, iată că, în limita posibilului, reușim. Suntem alături de toți gorjenii, cu logistică, cu bună organizare, cu viteză de reacție din partea instituțiilor responsabile și, mai ales, cu sufletul. La fel, suntem alături de dumneavoastră atunci când reveniți acasă și vrem să vă bucurați în pace de zilele pe care le petreceți alături de familiile ce vă lipsesc atât de mult cât sunteți plecați. Știu că viața dumneavoastră nu e ușoară și mi-aș dori să vină acea zi în care gorjenii să plece în străinătate doar în concedii. De aceia, reiterez rugămintea să procedați conform recomandărilor legale, dar și normelor de igienă, comportament social și bun simț civic. În același timp, mă adresez tuturor gorjenilor cu marea rugăminte de a-și tempera discursul emoțional și îi îndemn să mai citească odată pilda fiului rătăcitor. Pentru că, dincolo de orice simpatii sau antipatii politice, de dispute, controverse de idei sau afinități, aparținem toți acestui pământ gorjenesc și trebuie să fim uniți mai ales când suntem încercați de astfel de greutăți”, a transmis Cosmin Popescu.

De altfel, vineri după-amiaza, un TIR a fost oprit pe Calea București după ce șoferul a contactat autoritățile și a transmis că vine din Italia și nu știe cum să procedeze. O echipă DSP s-a prezentat la fața locului și a luat măsurile ce se impun, omul fiind izolat.