Cosmin Popescu vrea mai mult de un miliard de euro pentru Gorj: Trebuie să facem front comun

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, consideră că suma care ar reveni judeţului Gorj pentru decarbonare este prea mică.

Parlamentul European a aprobat fondul de tranziţie justă pentru zonele monoindustriale, iar, din unele estimări, Gorjul ar primi 1 miliard de euro, din cele 3 miliarde de euro care i se cuvin României. Totuşi, Popescu face un apel către europarlamentari, autoritatea publică locală și societatea civilă pentru a obţine o sumă mai mare pentru Gorj.

Din punctul meu de vedere, suma de 1 miliard de euro est insuficientă, în situația în care cotă parte din această sumă se va duce către Complexul Energetic Oltenia pentru realizarea grupurilor de gaz. Cea mai mare sumă va fi absorbită pentru realizarea acestor grupuri, iar pentru autoritățile publice locale va rămâne o sumă mult mai mică  pentru a face un plan clar de dezvoltare care să preia și să absoarbă din forța de muncă din județul Gorj. Trebuie să facem un front comun cu toți europarlamentarii români în ceea ce privește alocarea  unei sume mult mai mari pentru județul Gorj pentru a dezvolta și a discuta posibilități de creare a unor locuri de muncă în județul Gorj”, a declarat Popescu

Șase județe din România vor beneficia de fondul pentru tranziţia energetică.