Craiova: Focuri de armă între blocuri, un bărbat a fost împușcat

Un bărbat de 43 de ani, din Craiova, a fost împușcat în braț, în noaptea de joi spre vineri, într-o parcare din fața unui bloc din Bănie. Atacatorul era mascat și a încercat să se facă nevăzut fugind de la locul evenimentului.

 

În noaptea de 26/27 august a.c., polițiști din cadrul Secției 4 Poliție Craiova au fost sesizați telefonic de către reprezentanți ai unui spital din Craiova, cu privire la faptul că la această unitate medicală s-a prezentat un bărbat de 43 ani, din Craiova, care prezenta două plăgi împuşcate în nivelul brațului stâng.

La unitatea medicală s-au deplasat polițiștii, care, în urma discuțiilor purtate cu persoana vătămată au stabilit că în jurul orelor 22:00, în timp ce se afla în parcarea unui bloc din Craiova a observat un autoturism din care a coborât o persoană care ar fi avut fața acoperită, dar pe care ar fi recunoscut-o ca fiind un tânăr de 29 de ani, din localitate, care ar fi executat în direcția lui mai multe focuri de armă după care ar fi părăsit zona, cu autoturismul.

La nivelul IPJ Dolj a fost constituit un colectiv de lucru format din poliţişti din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, A.E.S.P., Poliției Municipiului Craiova-B.I.C. și Secției 4 Poliție Craiova care desfăşoară cercetări sub coordonarea unui procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violenţe, în vederea clarificării și stabilirii întregii situații de fapt.

În urma activităţilor desfăşurate, tânărul indicat de persoana vătămată a fost identificat pe raza Municipiului Craiova și condus la sediul poliției pentru cercetări.

Ulterior, a fost schimbată încadrarea juridica a faptei sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la omor și tulburarea ordinii și liniștii publice, cercetările fiind continuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

În continuarea cercetărilor, la data de 27 august a.c., a fost efectuată o percheziție domiciliară la locuința persoanei bănuite de comiterea faptei.

În urma percheziției efectuate, au fost ridicate bunuri în vederea continuării cercetărilor.

Persoana bănuită a fost condusă la sediul poliției pentru audieri.

Cercetările sunt continuate sub directa coordonare a Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, urmând ca după administrarea probatoriului să fie dispuse măsuri legale”, a transmis IPJ Dolj.