Crește prețul curentului electric în piață

 

Prețul energiei electrice cu livrare în 2025 vândut în piețele la termen crește. Un exemplu, prețul energiei scoase în piață de Nuclearelectrica a crescut cu 20% în mai puțin de două luni, se arată într-o analiză economica.net.

Concret, Nuclerarelectrica, compania controlată de statul român care administrează singura centrală nucleaă din România, a scos la vânzare în data de 10 iunie, pe platforma de contracte bilaterale LE-Flex a OPCOM, trei pachere de energie electrică, în total 20 MW de energie electrică cu livrare bandă în tot anul 2025.

Producătorul a solicitat de fiecare dată un preț de 520 de lei/MWh, și a reușit să vândă energia. Un pachet de 10 MW bandă (87.600 MWh) a fost cumpărat de Vimetco Management România (grupul Alro) cu foarte puțin peste prețul de pornire – 520,11 lei/MWh, iar celelalte două, de câte 5 MW bandă (în total tot 87.600 MWh) au fost cumpărate de Entrex Services, furnizor și trader, la prețul de 521, respectiv 522 lei/MWh.

Așadar, Nuclearelectrica a scos la vânzare, cu succes, energie bandă pentru 2025 la un preț de peste 100 de euro/MWh, probabil încurajată de succesul din licitațiile trecute.

Articolul precedentRotaru: Cred că vom aduce patru-cinci jucători
Articolul următorWeber, după alegeri: Rezultatele PSD sunt mult mai bune față de 2020. Am alăturat și municipiul Târgu Jiu