Crima din Piața Centrală: Aștepta despăgubiri sub motiv că i-a plecat concubina cu un alt bărbat

Doi frați au fost trimiși în judecată în dosarul crimei comise în ultima zi a anului trecut, în Piața Centrală din Târgu Jiu. Unul este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de omor calificat și tulburarea liniștii și ordinii publice, iar celălalt de loviri și tulburarea ordinii și liniștii publice. Potrivit rechizitoriului, ucigașul ar fi plănuit să se răzbune pentru că nu a fost despăgubit de victimă, persoană care ar i-ar fi făcut cunoștință fostei concubine cu un alt bărbat.

S-a reținut că inculpatul D.D., pe fondul unei stări conflictuale legate de dorința de a fi despăgubit pentru un pretins afront adus de victima B.R., constând în pretinsa aducere de către victimă a unui concubin pentru fosta concubină a inculpatului, a luat hotărârea fermă ca, în situația în care nu i-ar fi fost satisfăcute pretențiile financiare în cadrul unei judecăți țigănești, să suprime viața victimei, postând pe rețelele de socializare monologuri în care își expunea nemulțumirile și avertismentele către victimă, amenințând-o cu săvârșirea unor fapte grave pentru care ar fi urmat să fie condamnat la <<50 de ani de închisoare>>”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Procurorii au prezentat și modul în care s-a produs crima:

Cu privire la inculpatul D.A. s-a reținut că acesta, în data de 31.12.2019, în jurul orelor 11, aflându-se în incinta Pieței Centrale din municipiul Târgu Jiu, împreună cu inculpatul D.D., fratele său, a exercitat împreună cu acesta din urmă acte de violență fizică asupra victimei B.R., lovind-o cu pumnii și picioarele, doborând-o la nivelul solului, cauzându-i leziuni care ar fi necesitat pentru vindecare 12-14 zile de îngrijiri medicale, moment în care inculpatul D.D. a aplicat victimei o lovitură de cuțit în zona spatelui, cauzându-i leziuni care au condus la decesul victimei, producând, totodată, temerea și indignarea persoanelor aflate în piață”.