Cu sau fără sprjinul PSD, Tăriceanu spune că este OBLIGAT să candideze la prezidențiale

Călin Popescu Tăriceanu ține morțiș să intre în bătălia pentru Cotroceni de la sfârșitul anului. Șeful ALDE a anunțat că electoratul liberal îl obligă să candideze, fiind, în același timp, convins că 90% dintre votanții PSD îi acordă creditul la alegerile prezidențiale.

”Doamna premier a spus că și ei fac o evaluare pe baza sondajelor în care au testat mai multe posibile soluții și candidaturi. În sondajul pe care noi l-am făcut nu este și doamna Dăncilă inclusă, pentru simplu motiv că domnia sa a declarat că nu dorește să candideze la prezidențiale. În sondajele pe care noi le-am făcut, sunt două elemente care sunt clare: o majoritate covârșitoare a celor intervievați care optează pentru un candidat unic ALDE și PSD, iar în ceea ce mă privește, o favorabilitate de 90% în rândul respondenților favorabili PSD, a simpatizanților”, a spus, potrivit Mediafax, Tăriceanu.

Totodată, acesta a precizat foarte clar că electoratul cu crezuri liberale îl obligă să candideze și că o va face cu sau fără sprijinul PSD.

”ALDE, ca formațiune de factură liberală, își propune să reprezinte un anumit electorat, lucru care pe mine mă obligă să îmi depun această candidatură pentru a reprezenta acest electorat, care are o viziune liberală asupra societății, a economiei”.