PSD, caut candidat: Weber l-a anunțat pe Florescu, Cîrciumaru sugerează, iar Adrian Tudor spune că e alesul poporului

Deşi se părea că “telenovela” stabilirii candidatului PSD la alegerile locale din 2020 s-a terminat, sfârşitul săptămânii a adus un plus de incertitudine în cadrul formaţiunii politice. La nivel judeţean, calculele par simple, iar fostul prefect Ciprian Florescu este candidatul agreat de Mihai Weber şi Cosmin Popescu. Pe de altă parte, organizaţia municipală a social-democraţilor nu pare să-l accepte pe Florescu, iar ultima ieşire a preşedintelui executiv, Adrian Tudor, a demonstrat acest lucru. Actualul viceprimar crede că este cel mai în măsură să fie propus pentru primărie, şi a avut un mesaj clar pentru adversarii interni: “În proporţie de 90%, voi fi candidatul PSD-ului”, a spus, vineri, Tudor.

Declarația l-a determinat pe senatorul Florin Cîrciumaru, naşul lui Tudor, să se declare surprins. Fostul primar a spus că situaţia trebuie limpezită urgent.

“Și pentru mine, sincer să vă spun, declarația domnului viceprimar Adi Tudor este o surpriză. Declarația domnului Tudor mă convinge încă o dată că trebuie să sugerez domnului președinte Weber, domnului președinte Cosmin Popescu să urgenteze declararea candidatului pentru Primăria Târgu Jiu”, a spus Cîrciumaru la Radio Infinit.

În schimb, pentru Weber lucrurile sunt bătute în cuie. “Este cât se poate de simplu, cu Ciprian Florescu vom câştiga Primăria Târgu Jiu”, a spus liderul PSD Gorj.

În tot acest timp, Andrian Tudor este convins că va avea și susținerea lui Ciprian Florescu, precizând că este gata să dea un sens orașului pentru următorii 50 de ani.

”Eu sunt pregătit să fiu primarul orașului, să în duc pe un drum normal și corect, să îi dau un sens pentru următorii 50 de ani. (…) Eu sper ca liderii partidului să se lase influențați de voința poporului, și nu de discuții pe la petreceri, pe la nunți sau botezuri, unde oamenii de afaceri își caută protecție în viitor din partea primăriei. Sunt destul de responsabil când spun asta”, a mai declarat viceprimarul din Târgu Jiu.

Reamintim că mai mulţi membri ai partidului au pus la îndoială sondajele interne realizate de la venirea lui Mihai Weber.