Dan Vîlceanu: Există o majoritate PSD-AUR-USR. Acum are ocazia să guverneze

 

Dan Vîlceanu, deputat de Gorj și secretar general PNL, a transmis, marți, după nominalizarea  lui Dacian Cioloș pentru funcția de premier, că există o majoritate PSD-USR-AUR, care acum are ocazia să guverneze.

Este o decizie care, cred eu, că vine în urma lucrului întâmplat în Parlament. Acolo s-a dovedit că există o majoritate PSD-AUR-USR și această majoritate trebuie să formeze un guvern. Acum, are ocazia să guverneze”, a declarat Dan Vîlceanu.

Acesta nu a exclus, însă, discuții cu cei din USR, dar a subliniat că nu mai există un protocol între cele două partide.

Vom discuta cu cei de la USR. Rămâne de văzut ce vom stabili și în forurile noastre de conducere. Trebuie clarificate câteva lucruri. Domnul Barna a făcut afirmația că există un protocol cu PNL și UDMR. În acel protocol era prevăzut că premierul este de la PNL, iar în acel protocol nu scria că USR dă jos guvernul. Este absurd să spui că mai există un protocol. De aceea, cred eu că discuțiile pe un premier desemnat care trebuie să își găsească o majoritate care din punctul nostru de vedere a fost testată deja: PSD-USR-AUR. (..) Când votezi o moțiune împotriva unui guvern liberal, nu poți să vii să ceri susținere, dar vom discuta în partid și președintele PNL va face anunțul. Majoritățile nu ți le dă Dumnezeu, ți le faci”, a spus, la Digi 24, Vîlceanu.