Dăncilă e microbistă: Zice că l-a ”driblat” pe regele Spaniei

Viorica Vasilica Dăcilă, primul-ministru al României, a apărut la sfârșit de an într-un interviu televizat, material în care a încercat să convingă românii că țara merge în direcția cea bună, nu sunt probleme cu banii la buget și, foarte important, nu Liviu Dragnea conduce Executivul, el veghează doar ca programul de guvernare să fie respectat. ”Spre binele românilor”, a subliniat premierul, care a mai precizat că nu știe dacă ar semna o cerere de acuzare a președintelui pentru înaltă trădare. Dăncilă a vorbit și despre modul în care a reprezentat România în relațiile internaționale, căutând să transmită că s-a descurcat forte bine, deși sunt arhicunoscute gafele sale la acest nivel.

”Întălnirea cu Papa, un om foarte calm, care m-a întrebat din prima clipă de ce am vrut întâlnirea, ce probleme personale am, dacă mă macină ceva din punct de vedere personal. I-am spus că am venit să îl întâlnesc, să îl invit în România, pentru că eu cred că prezența dumnealui ar putea contribui la reducerea dezbinării”, a spus, la Antena 3, Dăncilă, care pe lângă faptul că a transmis voit sau nu un mesaj subliminal, a mai povestit cum Suveranul Pontif a făcut o glumă bazată pe dispariția și apariția genții premierului român.

Șeful Guvernului a ținut să să scoată în evidență că premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, prietenul lui Dragnea, i-a devenit model în politică.

”Au fost întâlniri la care m-am dus cu stres. Să te întâlnești cu Netanyahu, nu e lucru ușor. Am rămas prieteni și lucrurile nu numai că mi-au întărit impresia, dar l-am luat ca model în politică. …<<…>>…Regele Spaniei – am discutat despre fotbal. Discuția trebuia să dureze 30 de minute și am stat o oră și 20 de minute”, relatează Mediafax.