Daniel Dragomir, trimis în judecată în Dosarul Black Cube. El ar fi inițiat acțiunea de compromitere a lui Kovesi, Iohannis și Hellvig

 

Fugarul Daniel Dragomir, fost ofițer SRI dat în urmărire internațională, a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru constituirea unui grup infracțional organizat în Dosarul Black Cube. De asemenea, procurorii îl acuză pe Dragomir de instigare la acces ilegal la un sistem informatic, în formă continuată, instigare la transfer neautorizat de date informatice, în formă continuată, instigare la fals informatic, în formă continuată, instigare la operațiuni ilegale cu dispozitive și programe informatice și instigare la violarea secretului corespondenței, în formă continuată.

În rechizitoriul DIICOT se arată că fostul ofițer SRI a încercat compromiterea fostei șefe DNA, Laura Codruța Kovesi, a președintelui Klaus Iohannis și a șefului SRI, Eduard Hellvig.  Astfel, Daniel Dragomir ar fi luat legătura cu un reprezentant al companiei israeliene Black Cube, căruia i-a spus că vrea denigrarea unor persoane pe care le considera responsabile pentru trimiterea lui în judecată de către DNA.

Inculpatul D.D. şi-a propus denigrarea unor persoane pe care le aprecia responsabile pentru „distrugerea” carierei, prin arestarea sa de către D.N.A., printre care şi fostul procuror şef al D.N.A, la aceea dată. Pornind de la funcţia, pregătirea specializată şi expertiza dobândită de-a lungul timpului în cadrul Serviciului Român de Informaţii (domeniul informativ – operativ al Direcţiei de Terorism), inculpatul stăpânea astfel cunoştinţe vaste atât sub aspectul tehnicilor de manipulare, cât şi în ceea ce priveşte caracteristicile şi modalităţile de acţiune ale grupurilor de criminalitate organizată şi mai ales metodologia de investigare şi documentare a unor astfel de grupări, majoritatea lor caracterizându-se printr-o specializare riguroasă a activităţilor infracţionale şi conspirativitate a acţiunilor ilicite, în scopul atingerii obiectivului propus şi totodată îngreunării identificării şi tragerii la răspundere penală’‘, se arată în document.

De asemenea, DIICOT transmite că Daniel Dragomir a apelat la persoane „cu potenţă financiară şi interese comune în denigrarea conducerii D.N.A” pentru ca demersul să devină unul de anvergură.

Profitând astfel de relaţiile create în funcţia avută în cadrul Serviciului Român de Informaţii, prin intermediul unui cetăţean israelian condamnat definitiv la 6 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și evaziune fiscală într-un dosar instrumentat tot de către D.N.A., inculpatul D.D. a intrat în legătură cu inculpatul D.Z., reprezentant al unei companii de investigaţii israeliene, cu numele de marcă „BlackCube”, căruia i-a împărtăşit strategia sa şi scopul urmărit”, mai arată procurorii.

Doi angajați ai firmei de securitate israeliene Black Cube, fondată de foști ofițeri Mossad, au fost prinși la București, în primăvara lui 2016, în timp ce încercau accesarea emailurilor și spargerea altor comunicații ale șefei DNA Laura Kovesi și ale familiei acesteia.

Doi dintre aceștia, Ron Weiner si David Geclowicz, și-au recunoscut vinovăția si au primit sentințe cu suspendarea executării.

Dragomir a fost condamnat la 3 ani şi 10 luni de închisoare în dosarul în care a fost acuzat, printre altele, de fals în înscrisuri şi spălare de bani