De-gea-ba! Călinoiu s-a așezat în primul rând, dar a rămas pe dinafară

Numele lui Ion Călinoiu, fost președinte al Consiliului Județean Gorj, a fost intens mediatizat în ultimele zile, vehiculându-se că, în urma Conferinței Județene a PSD Gorj, va reveni pe o funcție de conducere în partid. Se știa că Mihai Weber nu l-a dorit încă din vara trecută, dar existau destui social-democrați gorjeni care vedeau cu ochi buni rebrenduirea actualului director de la ”ape”.

”E posibil să candideze. Are o adeziune făcută de mult timp la PSD. A muncit mult pentru organizația județeană Gorj. Și-a respectat promisiunile, nu a atacat PSD niciodată, și-a plătit cotizația la partid, deci nu poate fi eliminat pe acest criteriu. Dacă își va depune la partid solicitarea pentru un post de vicepreședinte, nu cred că va fi refuzat”, declara, pe subiect, Aurel Popescu, viceprimar în Târgu Jiu și președinte al organizației locale PSD.

Călinoiu a transmis clar că ar vrea vicepreședinte, însă nu se putea uimili în fața unor oameni pe care ani de zile i-a coordonat.

”Nu sunt disperat după vreo funcție. Nu hotărăsc eu. Dacă se dorește, e foarte bine. Eu înțeleg că se face o listă care se votează cu echipa. Lista o face echipa. Dacă mă alege echipa…”, preciza fostul șef de la județ.

Echipa a votat altceva și anume:

Mihai Weber – președinte

Cosmin Popescu – președinte executiv

Vicepreședinți:

Florin Cîrciumaru, Scarlat Iriza, Aurel Popescu, Gheorghe Milosteanu, Ion Bîrcă, Emil Cătănoiu, Marcela Mrejeru, Petre Grigorie, Maria Dumitrașcu, Mihai Prunariu, Claudiu Manta, Dorin Hanu, Andrei Maioreanu, Ovidiu Pungan, Dănuț Birău, Adi Cîmpeanu și Sabin Cornoiu.

Ceilalți membri ai Biroului Permanent:

Valentin Popa, Elvira Șarapatin, Gheorghe Bucălăete, Mihai Gherghe, Constantin Ștefan, Costi Dumitrașcu, Bogdan Niculescu, Bebe Ionică, Constantin Stîngă, Dan Roibu, Radu Căliman.

Lui Weber ”i-a ieșit” și în cazul secretarului general, acesta reușind să o impună în funcție pe Anca Bordușanu.