De ziua lui, a făcut un dar neprețuit unor necunoscuți: A donat sânge

Exemple. Modele tăcute. Cei mai mulți necunoscuți, persoane ce stăpânesc cu adevărat sensul cuvântului OM. Oferă conștienți că undeva, cineva va primul dreptul de a spera, șansa de a se vindeca. E mult, e enorm, dar tot mai rar în zile și ani în care individul există numai și numai pentru el, surd și orb la toate cele din jur.

Vineri, 23 martie, a împlinit 43 de ani. Liber de la serviciu, Gabriel Tonea, din Târgu Jiu, a luat drumul centrului de transfuzie din municipiu. Îl știe, de vreo zece ani îl bătătorește. Nu l-a împins o nevoie anume de la spate, doar felul lui de a fi. Cu greu a vorbit cu noi, în ideea că în Târgu Jiu, în Gorj, în România mai sunt oameni ce așteaptă doar un mic semn pentru a bătători drumuri.

”Am vreo zece ani de când donez. Nu sunt zile anume, dar o fac de câteva ori pe an. Am și o grupă mai rară de sânge, iar asta mă determină și mai mult. Am fost căutat, am donat pentru o doamnă din București, pentru cineva din Craiova, oameni pe care nu i-am cunoscut niciodată. Din păcate, sângele e doar o șansă la viață”, ne-a spus Gabi.