Deputatul Weber cere obligativitatea purtării măștilor de protecție și a mănușilor

Preşedintele PSD Gorj, Mihai Weber, a criticat guvernul Orban pentru că nu a dispus obligativitatea unor măsuri de protecţie care, în opinia sa, ar fi evitat expunerea medicilor la îmbolnăvire. Reacţia vine după ce mai multe cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, inclusiv managerul Dumitru Vienescu, au ieşit pozitiv la testul care depistează COVID-19. În opinia deputatului, se impuneau cel puţin două testări pe zi a personalului din spitale, iar măştile şi mănuşile de protecţie ar fi trebuit să fie obligatorii în spaţii închise.

Solicit public, de două luni de zile, necesitatea testării extinse, mai ales a celor care se află în prima linie în lupta cu acest virus. Nu am înţeles de ce guvernul nu a stabilit obligativitatea purtării echipamentelor de protecţie: mască ,mănuşi, în spaţiile publice şi pe perioada stării de urgenţă. Testarea personalului medical trebuia să se facă de două ori pe zi, la intrarea la serviciu şi la ieşire. Ceea ce se întâmplă la Spitalul din Târgu Jiu se poate întâmpla la orice spital din ţară”, a declarat, la Radio Infinit, Weber.

În urma testelor, au fost confirmaţi cu COVID-19 cinci salariați ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu şi o angajată a Spitalului Municipal Motru.