Deszăpezea dormind! Romanescu a cerut rezilierea contractelor cu firmele care nu se achită de obligații

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, vrea să taie în carne vie şi cere ruperea contractelor pe care Edilitara le are cu unele firme care au ajutat la deszăpezire. Edilul a fost în teren alături de consilierii săi, iar verificările făcute de reprezentanţii municipalităţii au scos la iveală mai multe nereguli. Romanescu a declarat că nu-l intereasează câte societăţi au o înţelegere scrisă cu Edilitara, ci vrea ca lucrurile să se deşfăşoare normal în oraş. Primarul a spus că a fost găsit şi un şofer dormind într-un utilaj, lucru de neacceptat, mai ales că vorbim de o situaţie de criză.

“Astăzi (n.r. luni) am avut o şedinţă operativă. Cred, din acest moment,  că vor lua măsurile necesare, adică vor rezilia contracte, pentru că utilajele de care discutăm unele aparţin Edilitara şi, în privinţa utilajelor Edilitara, după verificările pe care le-am făcut 24 de ore din 24, eu sau consilierii mei, au funcţionat cât de cât în regulă, însă de la societăţile cu care are contract Edilitara sunt şi în acest moment probleme şi le-am spus foarte clar, trebuie să meargă pe reziliere de contract, nu pe sancţiuni sau pe plata unui anumit număr de ore. Azi noapte unul dintre angajaţii unei societăţi dormea în post. Se pusese în utilaj, utilajul pornit şi dormea de câteva ore.Era parcat şi dormea. Oamenii s-au speriat, au crezut că s-a întâmplat ceva. Nu voi accepta niciodată acest lucru, consecinţele le suportă societatea cu care am contract”, a spus Romanescu.

Edilul este convins că directorul Edilitara, Alexandru Zaharia, va lua măsurile cele mai dure după abaterile constatate.

“Am garanţia că domnul Zaharia ştie foarte bine ce are de făcut şi că va tăia în carne vie, pentru că nu există altă variantă. În condiţiile în care nu iei astfel de decizii, clar, toţi vor înţelege că pe raza municipiului Târgu Jiu pot să facă ce vor, şi nu e aşa”, a continuat primarul.

Şi preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, s-a declarat nemulţumit de modul în care s-a acţionat. Şeful de la CJ este gata să împartă sancţiuni după ce utilajele au intervenit cu întârziere în anumite zone.

“Au fost zone în care s-a acţionat bine, dar au fost zone în care au fost întârzieri: Roşia de Amaradia, Alimpeşti, Logreşti, Bustuchin. Au fost întârzieri şi aceste lucruri trebuie remediate de urgenţă. Analizăm şi posibilitatea sancţiunilor, aceste lucruri trebuie eliminate pe viitor. În mare măsura şi-au făcut treaba, dar au fost anumite deficienţe”, a precizat Popescu.

Deszăpezirea este asigurată la nivel judeţean de consorțiului de firme Ydail-Metalcolect-Romstrade.

 

Articolul precedentVisau numai bani: Au primit amenzi de peste o jumătate de miliard
Articolul următorBombă! Zaharia, șeful Edilitara, ar fi demisonat