Dîncu (PSD), strategie pentru prezidențiale: În Transilvania, oamenii vor drepturi și autonomie

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, crede că preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, poate câştiga alegerile prezidenţiale, în 2024, dar nu bazându-se doar pe voturile partidului. Totodată, acesta atrage atenția că şi mandatului de premier al Ciolacu va fi important.
Pe lângă aceste aspecte, Dîncu nu se sfiește să precizeze că în viitoarea strategie ar trebui să fie ținut cont de faptul că ”în Transilvania oamenii vor mai multe drepturi şi autonomie”.

 

Eu m-am bazat pe anumite ipoteze, mi se pare falsă ideea că preşedinţii PSD, Năstase, Geoană şi Ponta au pierdut pentru că erau preşedinţii PSD. Am fost acolo, am făcut exit-pollurile, am văzut greşelile strategice care s-au făcut, aş putea să spun că nu a fost numai acest lucru. Nu a existat preocuparea de a construi o platformă de stânga mai largă. (…) Eu cred că preşedintele PSD poate câştiga alegerile, dar nu bazându-se numai pe voturile partidului, ci aducând în jurul lui şi alte formaţiuni civice, de la ecologişti, la alte forme de centru stânga, promovând un anumit tip de comunitarism ca în Transilvania, ajutând comunităţile să se exprime. Trebuie să faci o politică cu mai multe viteze, ai nevoie de o viteză pentru sud alta pentru Transilvania. În Transilvania, oamenii vor mai multe drepturi şi autonomie, în Moldova şi sud au nevoie de mai mult sprijin din partea statului, au nevoie de resurse pentru dezvoltare, trebuie să găseşti un mixt de politici”, a declarat, la Prima TV, Dîncu.