Directorul de la Apele Române Gorj, cercetat pentru delapidare și fals intelectual

Alexandru Buduran, director la Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj, este cercetat penal pentru delapidare și fals intelectual.

Acesta s-a victimizat după ce inspectorii de muncă au descoperit mai mulți subordonați ai săi muncind la pensiunea pe care o construiește la Rânca, declarând că respectivii se aflau în concediu și l-au ajutat la curățenie. Foarte probabil, cererile de concediu au fost înregistrate ulterior. Mai mult, există suspiciunea că salariați ai aceleiași instituții au muncit la proprietatea directorului în perioada septembrie-octombrie.

La data de 7 octombrie a.c., ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, un bărbat de 39 de ani, din ar fi dispus ca în perioada septembrie-octombrie 2020, nouă bărbați, cu vârste cuprinse între 35 și 50 de ani, angajați ai instituției pe care o conduce, să desfășoare activități de construire la o pensiune deținută de acesta în orașul Novaci, zona montană Rânca.

În acest sens, bărbații, ar fi fost pontați în fals la locul de muncă, deși aceștia și-ar fi desfășurat activitatea la locația de mai sus”, a transmis IPJ Gorj.