”Dirjorul” Cătălin Paraschiv, prieten cu soțul procuroarei care anchetează dosarul 10 august

Colonelul jandarm Cătălin Paraschiv, cunoscut drept ”Fantoma în alb” sau ”Dirjorul” în timpul protestelor din 10 august, este prieten de ani buni cu soțul celei care trebuie să îl ancheteze pentru rolul avut în reprimarea demonstrației din Piața Victoriei.

Giorgiana Hosu, procuror șef-adjunct al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată este procuror de caz în dosarul violențelor din 10 august 2018 și, potrivit Radio Europa Liberă, soțul ei, Dan Hosu, fost polițist, a fost sprijinit într-un proces tocmai de Paraschiv.

Dan Hosu a fost trimis de judecată de procurorii DNA, în anul 2017, sub acuzația de trafic de influență și dare de mită în dosarul Carpatica Asigurări. Inculpatul a depus în instanță o caracterizare semnată tocmai de colonelul Cătălin Paraschiv. Documentul este datat în data de 2 septembrie 2019 și poartă antetul Jandarmeriei. Potrivit declarației descoperite de jurnaliștii Radio România Liberă, Paraschiv spune că îl știe pe soțul procuroarei DIICOT încă din anul 2009, drept un profesionist desăvârșit.

Am avut ocazia să constat înaltul profesionalism al domnului Hosu Dan, dar și calitățile, abilitățile și aptitudinile personale deosebite. Și-a adus o contribuție substanțială la îndeplinirea activităților operative încredințate unității”, se precizează în caracterizarea semnată de colonelul Paraschiv, fostul comandant al Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.