”Distracție maximă în weekend”: Potop de infracțiuni rutiere pe drumurile Gorjului

Nereguli majore descoperite de polițiștii gorjeni pe drumurile județului, în weekend-ul care tocmai a trecut. Poliția Gorj a prezentat o parte dintre acestea, fapte ce urmează a fi cercetate în cadrul unor dosare penale.

– La data de 4 iulie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu – Biroul Rutier au depistat în trafic un tânăr de 26 de ani, din comuna Crasna, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Bicaz, din municipiul Târgu Jiu, având permisul de conducere anulat. Totodată, cu ocazia testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,38 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice, de către o persoană care are permisul de conducere anulat, fiind, totodată, sancționat contravențional pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care se află sub influența alcoolului.

 – La data de 3 iulie a.c., polițiști din cadrul Postului de Poliţie Mătăsari au identificat un tânăr de 16 ani, din comuna Mătăsari, în timp ce conducea un autoturism, pe drumul industrial, din localitate, fără a deţine permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul, pe drumurile publice, de către o persoană care nu deține permis de conducere.

 – La data de 5 iulie a.c., polițiști din cadrul Poliţiei Oraşului Tismana au identificat în trafic, pe DJ 671Apa Neagră, un tânăr de 25 de ani, din oraşul Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi, în timp ce conducea un autoturism cu numerele provizorii de circulație, expirate din luna martie a acestui an. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii conducerea unui autovehicul neînmatriculat, pe drumurile publice.

 – La data de 5 iulie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu – Biroul Rutier au depistat un bărbat de 42 de ani, din comuna Plopșoru, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Victoriei, având  o  concentraţie de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul, pe drumurile publice, de către o persoană care se află sub influența alcoolului.

 – La data de 5 iulie a.c., polițiști din cadrul Poliţiei Municipiului Motru au depistat în trafic un bărbat, de 41 de ani, din comuna Bolboşi, care conducea un autoturism, pe DJ 671 B din direcţia Văgiuleşti către Samarineşti, fiind înregistrat cu aparatul radar montat pe autospeciala  de poliție, cu viteza de 112 km/h, în localitate. Cu ocazia controlului, conducătorul auto nu a prezentat permisul de conducere, după care s-a urcat în autoturism şi a părăsit locul în care fusese oprit, plecând în direcţia Samarineşti-Motru. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, a rezultat faptul că bărbatul figurează cu permisul de conducere suspendat în perioada 27 mai – 23 septembrie a.c. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul, pe drumurile publice, de către o persoană care nu deține permis de conducere, fiind, totodată sancționat contravențional pentru depășirea limitei de viteză, pe un anumit tronson de drum.

 – La data de 5 iulie a.c., polițiști rutieri din cadrul Poliției Orașului Novaci au depistat în trafic un bărbat, de 65 de ani, din comuna Crasna, în timp ce conducea un moped, pe raza localității, iar în urma verificării în bazele de date ale Poliției Române, acesta nu figura cu permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În  cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul, pe drumurile publice, de o persoană care nu deține permis de conducere”, a informat IPJ Gorj.