DNA cere președintelui Iohannis încuviințarea începerii urmăririi penale pentru Tăriceanu. Fostul premier, suspectat că ar fi primit mită de la o companie austriacă

Direcția Națională Anticorupție a cerut, luni, președintelui Klaus Iohannis încuviințarea urmăririi penale pentru Călin Popescu Tăriceanu, acesta din urmă fiind acuzat că în perioada 2007-2008, pe când era primul ministru al României, ar fi primit de la reprezentanții unei companii austriece foloase materiale în valoare de 800.000 de doolari, constând în plata unor servicii de consultanță.

Tăriceanu este suspectat că și-ar fi exercitat atribuțiile, astfel încât să fie adoptate o serie de hotărâri de guvern în favoarea firmei în cauză.

Persoana respectivă ar fi primit, în mod indirect, în perioada 2007-2008, de la reprezentanții unei companii austriece,  foloase materiale în valoare de 800.000 USD, constând în plata unor servicii de consultanță. În schimb,  acesta și-ar fi exercitat atribuțiile, astfel încât să fie adoptate o serie de hotărâri de guvern în favoarea companiei. Suma de  800.000 USD, reprezentând un comision din valoarea plăților făcute de statul roman către companie, ar fi fost folosită în beneficiul demnitarului,  pentru acoperirea unor cheltuieli de campanie electorală, fiind transferată în baza unor contracte fictive încheiate cu mai multe companii offshore”, au transmis, într-un comunicat de presă, procurorii DNA.