DNA: Polițist reținut după ce a pretins 15.000 de euro pentru a facilita obținerea a două permise de conducere

 

Un polițist din București a fost reținut de procurorii DNA, după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea 10.000 de euro. Banii, transmit procurorii, reprezentau o primă tranșă din mita cerută de agent în schimbul obținerii, în mod fraudulos, a două permise de conducere.

La data de 14 martie 2023, inculpatul Popescu Victor-Daniel, agent de poliție judiciară în cadrul Direcției Generale de Politie a Municipiului București (D.G.P.M.B.) – Secția 21, ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) suma de 15.000 de euro pentru a-și trafica influența pe care ar fi pretins că o are asupra unor funcționari publici, însărcinați cu eliberarea permiselor de conducere, promițând cu aceeași ocazie că îi va determina pe aceștia să faciliteze obținerea în mod fraudulos, de către aceasta și fratele ei, a documentelor respective„, se precizează în comunicatul DNA.

O zi mai târziu, femeia s-a întâlnit cu agentul de poliție pentru a-i da o primă tranșă din suma de bani. Nu a mers singură, ci însoțită de polițiști, care au pus la cale flagrantul.