Documente! Lădaru și PSD nu se lasă! Vor să înstrăineze mai multe parcele din Parcarea Rodna

Scandalul ce ține de administrarea parcării Rodna este departe de a fi încheiat. Deși apele păreau așezate, iar municipalitatea își vedea de păstrarea și gospodărirea respectivei parcări, consilierul local Eduard Lădaru, candidat pentru un nou mandat pe listele PSD, a inițiat două proiecte de hotărâre prin care se urmărește concesionarea pe 49 de ani a două suprafețe de teren din respectivul perimetru.

Primarul Romanescu a reacționat și a prezentat documentele, subliniind că în cazul în care inițiativa lui Lădaru va fi aprobată în Consiliul Local, Primăria Târgu Jiu va fi obligată să obțină acordul administratorilor societății Rodna în momentul în care proiectul parcării etajate va fi demarat.

Consilierii locali ai PSD vor din nou să înstrăineze bunurile orașului! Eduard Lădaru, consilierul ALDE care candidează pe listele PSD, a inițiat noi proiecte de hotărâre prin care vrea să concesioneze două spații din parcarea Pieței Centrale. Este vorba despre două suprafețe pe care se afla scara complexului comercial, și un chioșc. În acest moment, municipalitatea percepe chirie pe aceste suprafețe. Dacă le concesionăm, proiectul referitor la parcarea etajată va fi compromis pentru că primăria va avea nevoie de semnăturile celor care au concesionat acele spații pentru orice construcție.
Am făcut eforturi să recuperăm bunurile municipiului, înstrăinate în timp de cei de la PSD. Iată ce perspective avem dacă aceste persoane vor avea majoritate în Consiliul Local.
Înainte de a recupera parcarea de la Piata Centrală, primăria încasa 8000 de lei pe lună. Acum am ajuns să încasăm 100.000! De mai mult de 12 ori! Bani care ajung lunar in bugetul local și pe care cei de la PSD insistau să-i dea cadou!”, a transmis primarul.

Acesta a mai arătat că în ultimii ani s-a dus o politică de reîntregire a patrimoniului municipal, zestre a orașului care a fost risipită după anul 1990.
Am reușit, în acești trei ani, să recuperăm o parte din bunurile care au aparținut orașului: Casa de Cultură, terenul de sport al Școlii Gimnaziale „Sfântul Nicolae”, terenul din Progresului. Am primit, de asemenea, o importantă suprafața de teren langa Parcul Coloanei Infinitului, de la o doamnă îndrăgostită de operele lui Brâncuși și de Târgu Jiu. Am negociat pentru terenul din Vasile Alecsandri pe care îl vom amenaja pentru locuitorii zonei Sâmboteanu. Nu este deloc ușor să recuperăm aceste bunuri. Alții, care le-au înstrăinat, nu se lasă nici acum și vor să dea în continuare terenurile municipiului Târgu Jiu.
În loc să păstrăm bunurile orașului, să le folosim cum este mai bine pentru comunitate, PSD preferă sa le înstrăineze, să le amestece în tot felul de combinații care să distrugă orice șansă de a le mai utiliza în folosul
cetățenilor”.
Proiectele de hotărâre ar urma să fie puse în discuție imediat după alegerile de duminică, în ultima ședință în actuala componență a Consiliului Local.

Imagini documente: