Documente! Mai mulți elevi din Gorj au plătit și ar trebui să plece în tabără cu profesorul dispărut, Ghinoiu

Profesorul Iulian Nicolae Ghinoiu, coordonatorul Asociației Tineri Parteneri pentru Dezvoltarea Societății Civile, este de negăsit după ce elevii trimiși în tabere prin organizația sa au fost lăsați fără bilet pe aeroporturile din Tokyo și Milano. Acesta a dispărut chiar în capitala niponă, în dimineața zilei în care ar fi trebuit să se întoarcă în România împreună cu grupul de copii. Situația a devenit critică și pentru mai mulți părinți din Gorj, persoane care au achitat sute de euro pentru a-și trimite copii în tabără, în Eleveția, la începutul lunii iulie.

Două echipe ale Ministerului Turismului s-au deplasat zilele trecute la adresele din București și Târgu Jiu ale asociației amintite, însă nu au reușit să dea de niciun reprezentant al acesteia. Surpriză, la București, în apartamentul declarat în documente drept sediu, a fost găsit doar proprietarul care le-a spus autorităților că în locația respectivă nu a avut loc niciodată o activitate economică. La sediul declarat în municipiul Târgu Jiu, echipa de control a Ministerului Turismului a mers însoțită de lucrători ai Inspectoratului de Poliției Județean Gorj, dar nici aici nu s-a putut discuta cu nimeni. În tot acest timp, se desfășoară și o anchetă polițienească, dosarul penal în speță vizând posibila săvârșire a infracțiunii de înșelăciune. Ițele sunt foarte încâlcite în caz, au apărut informații potrivit cărora erau programate excursii în Olanda și Anglia pentru care părinții ar fi plătit în avans.

Cert este că pentru perioada 4-19 iulie, Asociația Tineri Parteneri pentru Dezvoltarea Societății Civile avea organizată o tabără în Elveția, deplasare la care s-au înscris și elevi din județul Gorj. Părinții acestora au plătit 390 de euro, urmând ca odraslele să viziteze Montreux, Geneva, Chamonix, Interlaken, Milano și Zermatt. După ce s-au achitat cei 390 de euro, a intervenit un element neplăcut, neprevăzut în contractul dintre cele două părți. Potrivit unui părinte, organizatorii au solicitat încă o sumă de bani, 110 euro, justificând că este absolut necesară pentru achitarea, în avans, a taxei de intrare la muzeele care urmează să fie vizitate. Această doleanță i-a pus pe gânduri pe adulți, iar la câteva zile copii plecați în tabere cu soții Ghinoiu erau lăsați fără bilete și fără cazare prin aeroporturi.

Documente: