Documente! Majoritatea din CL Târgu Jiu, demers ILEGAL împotriva cetățenilor și a primarului Romanescu

Intenția majorității din Consiliul Local de a bloca convocarea de către primarul Romanescu a unor ședințe de consiliu în alte locații și de a îngrădi dreptul cetățenilor de a participa la ședințele CL nu se va materializa. Asta deși consilierii PSD-ALDE-PSRo au redactat și votat un document oficial ce odată legalizat conducea la situațiile enunțate anterior.

Demersul s-a vrut concretizat prin Hotărârea Consiliului Local 192 din 25.04.2019, încercându-se modificarea şi completarea articolului 64, aliniatul 3 din HCL numărul 41 din 28.07.2008, privind aprobarea Regulamentului de Organizare și funcționare al Consiliului Local al municipiului Târgu Jiu. 

Potrivit articolul 1 al HCL 192, ”Participarea persoanelor interesate la ședințele publice se va face numai în limita locurilor disponibile în sala de ședințe, în ordinea cu precădere dată de interesul asociațiilor legal constituite în raport cu subiectul ședinței publice, stabilită de persoana care prezidează ședința publică. Ordinea cu precădere nu poate limita accesul reprezentanților mass media la ședințele publice. Ședințele Consiliului Local al municipiului Târgu Jiu vor avea loc în sala de ședințe a Consiliului Local al municipiului Târgu Jiu, în sediul Primăriei municipiului Târgu Jiu, din Bulevardul Constantin Brâncuși, nr. 19, iar în mod excepțional ședințele Consiliului Local al municipiului Târgu Jiu pot avea loc într-o altă locație, numai cu aprobarea Consiliului Local al municipiului Târgu Jiu”.

Scurt și la obiect, în baza acestei hotărâri președintele de ședință putea îngrădi dreptul cetățenilor de a participa la ședințele CL Târgu Jiu, mai mult, primarul, oricare ar fi el, nu ar mai fi putut convoca CL decât în sediul Primăriei Târgu Jiu. Foarte important, Grigore Jianu, secretarul Primăriei, nu a contrasemnat actele, mai mult, a formulat obiecțiuni.

Consilierul municipal Mihai Paraschiv a prezentat documente din care reiese clar că demersul consilierilor PSD-ALDE-PSRo nu a primit AVIZUL DE LEGALITATE de la Prefectura Gorj, situație în care vorbim destre o încercare de încălcare a legii venită din partea inițiatorilor și susținătorilor art. 1 al HCL 192, din 25.04.2019.

Documente oficiale: