Documente! Rușeț, prins cu ocaua mică! Lipsa de personal poate provoca tragedii în C.E. Oltenia

În Complexul Energetic Oltenia mocnește o stare conflictuală, chiar dacă prin poziționarea lor mai mulți lideri de sindicat nu lasă să se vadă acest aspect. Oamenii au multe motive de nemulțumire, de la nivelul de salarizare, până la faptul că în ultimii ani nu s-au putut obține la timp avizele pentru deschiderea unor fronturi de lucru în cariere. Ion Rușeț, consilierul personal al directorului general Sorinel Boza, a reușit să agite parte dintre angajați după ce a declarat în media locală că nu crede că există probleme cauzate de lipsa personalului în companie, un alt neajuns reclamat în repetate rânduri chiar de liderii de sindicat.

Sunt normative de personal care sunt prinse în Contractul Colectiv de Muncă. Organizarea locurilor de muncă este competența exclusivă a administrației. Nu cred că există un conducător de EMC , un conducător de carieră, un conducător de sector care să își permită să dea drumul la activitate având probleme cu normativul de personal”, declara consilierul personal al primului om din C.E. Oltenia.

Imediat după cele afirmate de Rușeț, jienii.ro a intrat în posesia unui document, potrivit căruia o lipsă crasă de personal ar fi chiar în posturi cheie de la Termocentrala Rovinari. Conform Graficului de tură de la Secția Exploatare Termomecanică, pentru luna ianuarie 2020, aprobat și parafat, și a unor explicații, în condițiile prezentate există riscul unor accidente de muncă, tocmai din cauza lipsei de personal:

Op round 2 MV. Acolo sunt șase mori imense care macină cărbunele și îl transformă din bulgări în praf înainte de a-l băga în cazan. Este interzis să lucrezi singur, există riscul să te prindă un cuplaj, motoare mari, tensiune. Se spală praful de foarte multe ori, zilnic, cu furtunul de pompieri. Este foarte mult. Op round 2 TA, aceeași situație. Acolo sunt conducte de abur, presiune 180 bari, temperatură 530 de grade. Există pericol de opărire, mai sunt motoare electrice foarte mari. După cum se poate vedea, Op rond cota 92, lipsă un operator pe două grupuri‘.

Foto pricipal: arhivă

Documente: