Doi ani fără Viorel Gîrbaciu. Mesajul fiului său

Doi ani fără Viorel Gîrbaciu. Doi ani fără cel în dreptul căruia au fost trecute funcții și distincții. Prietenii și cunoscuții i-au atribuit cel mai importantă titlu pământesc: cel de OM. Mulțimea l-a simțit ca un panaceu ce a vindecat printr-o voce și versuri. Doi ani. 26 martie 2018, Viorel Gîrbaciu s-a stins pe un pat al Spitalului Județean Târgu Jiu, la vârsta de 69 de ani.

La doi ani de la despărțirea fizică de marele om de cultură al Gorjului, fiul acestuia, Iani Gîrbaciu, a transmis un scurt mesaj. Cu o invitație…

Degeaba vine primăvara

Atâta iarna…

Acum doi ani, în această zi blestemată, tata pleca, forțat de boala-i sâcâitoare. Peste zece ani de lupte inegale, incorecte, echilibrate doar de minunații medici, profesori, specialiști, prieteni. Ce frumos să ai oameni aproape! Vă mulțumim!

Cea mai importantă persoană din viața mea dispare… Cumplit sentiment, probabil imposibil de stins vreodată. Nu are sens și nu îmi stă în fire să scriu aici cât de important a fost pentru mine. Și nu doar pentru mine! (…) În timpuri urâte, de stat în casă, tehnologia și spațiul virtual ne ajută să comunicăm. Fără posibilitatea întâlnirii într-o curte cu prieteni, așa cum îi plăcea tatălui meu, pentru aducere aminte, vă propun să îi ascultați vocea și poate să îi transmiteți un gând lui Viorel.

Ce dor nebun de tine, tata

Ai grijă de noi

Ai tăi!