Doi directori ai grupului Succes, trimiși în judecată pentru evaziune fiscală

Doi directori ai grupului de firme Succes, controlat de omul de afaceri Nicolae Sarcină, au fost trimiși în judecată pentru evaziune fiscală.

Victor Liviu Șendroiu și Floarea Pisc, directorul general și directorul economic de la compania Succes Nic Com, aflată în insolvență, au fost trimiși în judecată pentru evaziune fiscală, potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție emis în această săptămână. Trebuie precizat, dosarul a fost soluționat după 6 ani, iar prejudiciul estimat este de 78.000 de lei.

 

În perioada septembrie – noiembrie 2014 (trimestrele III și IV 2014), la diferite intervale de timp dar în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, inculpații, în calitate de administrator și director general la o societate comercială și respectiv de director economic la aceeași societate, nu au înregistrat în contabilitate, în totalitate, producția de produse de panificație, precum și veniturile realizate din vânzarea produselor de panificație, în cuantum de 258,285.20 lei, pentru care nu au fost emise bonuri fiscale, prejudiciind astfel bugetul de stat cu suma de 77,830.86 lei, din care 43,458.61 lei – TVA și 34,372.26 lei – impozit pe profit” se arată în informarea Parchetului General.

Cercetările în dosar au demarat în noiembrie 2014, când procurorii și polițiștii au făcut percheziții în 31 de locații, printre care și la brutăria firmei Succes Nic Com din Târgu Jiu și la firma Grimex SA, ambele controlate de Nicu Sarcină.

La percheziții, procurorii au găsit ”68.590,00 euro și 145.218,64 lei”, sume de bani puse sub sechestru.

În anchetă a fost implicat și Serviciul Român de Informații, ”în cauză procurorii beneficiind se suportul tehnic și informativ al SRI”.

 

Comunicatul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Justiție și Casație ce vizează trimiterea în judecată a celor doi directori de la Succes, document emis în data de 8 septembrie.