Doi parlamentari de Gorj cer amânarea alegerilor locale

Alegerile locale din iunie ar trebui amânate pentru luna septembrie. Mai mulţi oameni politici votați în judeţul Gorj cer acest lucru din cauza pandemiei de coronavirus. Izolarea socială este una dintre măsurile fundamentale pentru a stopa răspândirea virusului, iar senatorul Scarlat Iriza, acum la PSD, a declarat că o campanie “din uşă în uşa” nu este recomandată în următoarele luni.

De aceeaşi părere este şi Victor Ponta, deputat Pro România, care a sugerat că priorităţile clasei politice autohtone trebuie să fie altele în perioada imediat următoare.

Alegerile locale programate în luna iunie în România trebuie amânate pentru septembrie, acum nu este timp de bătălii politice și campanii electorale – totul trebuie să fie despre Războiul contra Epidemiei de coronavirus. (…) Măsurile contra Epidemiei de coronavirus este tot ce contează acum/grija față de oamenii afectați direct și indirect/măsurile pentru asigurarea serviciilor de sănătate, pensii, salarii și decizii contra crizei economice!”, a declarat fostul premier.

Alegerile locale sunt programate în ultimele zile din luna iunie.