Home Ultimul cartuș Doljeni arestați pentru trafic de droguri. Unul dintre inculpați era proxenet din...

Doljeni arestați pentru trafic de droguri. Unul dintre inculpați era proxenet din penitenciar

Trei doljeni, acuzaţi de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de mare risc, au fost arestați pentru 30 de zile. Un alt inculpat, tot din Dolj, care execută o pedeapsă primită în alt dosar, este acuzat şi de trafic de minori şi proxenetism.

 

La data 14.05.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea a 3 inculpați, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și  trafic de droguri de  mare risc, în formă continuată.
Actele de urmărire penală au relevat că, în perioada mai 2023 – mai 2024, în cadrul grupului infracțional organizat constituit în scopul obținerii de beneficii materiale din comercializarea unor substanțe stupefiante, 4 inculpați ( unul aflat în executarea unei pedepse cu închisoarea) au deținut, intermediat și vândut direct  diferite cantități de cocaină către consumatori de pe raza județului Dolj, pentru sume cuprinse între 700 și 1.500 lei.

În sarcina inculpatului încarcerat s-a reținut  și săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori și proxenetism,  din cercetări rezultând  că începând cu  luna ianuarie 2024 , inclusiv în perioada în care era încarcerat    într-o  unitate de penitenciar,  a controlat activitatea infracțională de prostituție a două persoane (dintre care una  minoră), în scopul obținerii în mod  facil a unor venituri materiale.
În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost identificate și ridicate diferite cantități de droguri de mare risc (cocaină) și de risc (canabis),   precum și alte mijloace de probă.
În cursul acestei zile, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dolj, cu propunerea de arestare preventivă a  celor patru inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova.     
Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor Grupării Mobile de Jandarmi Craiova.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, a transmis DIICOT.