Donație pentru Primăria Târgu Jiu. Romanescu are planuri ambițoase

Primarul Marcel Romanescu a anunțat că municipalității i-a fost donat un teren chiar lângă parcul Coloanei Infinitului, iar Primăria Târgu Jiu dorește să dezvolte un proiect prin care să se pună mai bine în valoare opera Titanului de la Hobița. Edilul-șef a declarat că în acest sens se va consulta cu ministrul Culturii.

Am o veste extraordinară astăzi, de ziua marelui sculptor Constantin Brâncuși. Suntem, de ceva vreme, în discuții cu doamna Ioana Maria Banu Ertegun, care a venit cu propunerea de a dona municipiului Târgu Jiu un teren situat în strada Tudor Vladimirescu (lângă parcul Coloanei Infinitului), în suprafață de 2665 mp.
Doamna Ertegun a dovedit un atașament constant față de operele lui Constantin Brâncuși, susținând personal proiectul privind înființarea Fundației Infinitului din România, cea care deținea acest teren.
Doresc să îi mulțumesc doamnei Ioana Maria Banu Ertegun, în numele municipiului Târgu Jiu, pentru generozitate și pentru oportunitatea pe care ne-o oferă de a pune în valoare Coloana Infinitului, unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale orașului nostru. În acest moment, proiectul este în curs de definitivare la nivel decizional” a arătat Romanescu.