Dosare penale pentru consum de alcool. Băuți bine, la volan pe drumurile Gorjului

Polițiștii gorjeni au depistat trei bărbați care s-au urcat la volan după ce au consumat băuturi alcoolice. În două cazuri, cei care băuseră au generat și evenimente rutiere în trafic.

 – La data de 25 august a.c., polițiști din cadrul Secției 6 Poliţie Rurală Târgu Cărbuneşti au fost sesizaţi, prin apelul 112, cu privire la faptul că pe raza comunei Țânțăreni a avut loc un eveniment rutier fără victime. Din verificările efectuate de polițiști a reieșit faptul că un bărbat de 56 de ani, din municipiul  Craiova, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 661 – Țânțăreni, din direcția comunei Turburea în direcția orașului Filiași, ar fi acroșat un autoturism condus de un tânăr de 23 de ani,  din orașul Turceni. În urma testării cu aparatul etilotest a conducătorului auto de 56 de ani, a rezultat o concentrație de 1,11mg/l alcool pur in aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice, de către o persoană aflată sub influența alcoolului.

 – La data de 26 august a.c., polițiști din cadrul Poliţiei Oraşului Turceni au depistat în trafic, un bărbat de 42 de ani, din orașul Turceni, în timp ce conducea un autoturism pe  DC 55 Cursaru, iar  în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație de 0,97  mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice, de către o persoană aflată sub influența alcoolului.

 – La data de 25 august a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu au fost sesizați prin apelul 112 cu privire la faptul că pe raza localității Iezureni a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. Polițiști din cadrul Biroului Rutier s-au deplasat la faţa locului, ocazie cu care s-a stabilit faptul că un bărbat de 65 de ani, din  municipiul Târgu Jiu, în timp  ce  conducea un autoturism pe DJ 665, din direcția localității Curtișoara către municipiul Târgu Jiu, la intersecția cu DE 79 Iezureni, a efectuat viraj la stânga, ieșind în afara părții carosabile. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 0, 94 mg/l  alcool pur în aerul expirat, aceasta fiind transportat la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice, de către o persoană aflată sub influența alcoolului’‘, a transmis IPJ Gorj.