Două rețineri în urma unor percheziții ce au vizat efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, acțiuni ce a avut loc joi, 10 iunie, în Drobeta Turnu Severin (Mehedinți), Răscolești (Mehedinți) și Motru (Gorj).
Potrivit primelor date, drogurile erau comandate de unul dintre inculpați din mediul online și, după ce erau amestecate cu ceai de nalbă mare și de măghiran (recomandat drept un bun calmant), erau porționate și puse în vânzare, cu sume cuprinse între 10 și 100 de lei.
”La data de 10.06.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Mehedinți au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 2 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunii de efectuare, fără drept, de operațiuni cu produse, știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.
În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2020 și până în prezent, inculpații au efectuat, fără drept, operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, în modalitățile punerii în vânzare, tratării şi ambalării acestora.
Substanțele cu efect psihoactiv erau comandate de către unul dintre inculpați din mediul online, iar după ce erau amestecate cu alte produse toxice erau puse în vânzare către consumatori, cu sume cuprinse între 10 și 100 lei, în funcție de cantitate.
O parte din substanțele psihoactive erau puse în vânzare către consumatori, prin intermediul celuilalt inculpat.
La data de 10.06.2021, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Mehedinți împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Mehedinți au efectuat un număr de 8 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate 230 de grame fragmente vegetale verde-olive cu miros chimic-înțepător, 150 de grame de substanță pulverulentă, grindere, precum și sumele de 33.400 de lei și 220 de euro.
În cursul zilei de astăzi, cei doi inculpați urmează să fie prezentați Tribunalului Mehedinți cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.
Acţiunea a beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Craiova și S.C.C.O. Gorj şi a jandarmilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Mehedinţi.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, a transmis DIICOT.
22 de mandate de aducere
FOTO: