După amar de vreme! România a învins Israelul și merge la EURO 2024. Iordănescu: Să terminăm pe primul loc în grupă

 

Naţionala de fotbal a României s-a calificat la EURO 2024, în urma victoriei în fața reprezentativei Israelului, meci câștigat cu scorul de 2-1 (1-1), sâmbătă seara, pe Pancho Arena din Felcsut (Ungaria), în penultimul său meci din Grupa I a preliminariilor.
Israelul a deschis scorul în minutul 2, prin Eran Zahavi, dar tricolorii au revenit bine în joc și s-au impus prin golurile marcate de George Puşcaş (10) şi Ianis Hagi (63).
Echipa noastră este liderul grupei, după ce Elveţia a remizat acasă cu Kosovo, 1-1.
România va juca marţi ultimul meci din grupă, pe Arena Naţională, contra Elveţiei (21:45).
Va fi a șasea prezență a reprezentativei noastre naționale la un Campionat European de fotbal, după turneele finale din 1984, 1996, 2000, 2008 şi 2016.

 

Edi Iordănescu: Salut toți băieții din această campanie

 

Păreri, critici au fost din prima zi. Dacă era mai multă toleranță și suport puteam face și mai bine, și mai repede.

S-au făcut și multe nedreptăți când am venit la echipa națională.

Doresc să mulțumesc familiei, prinților mei, fraților, familia e cea mai importantă pentru mine, mulțumesc tuturor celor din echipa națională, tuturor celor mai sceptici, sperăm că i-am convins. Mulțumesc Federației pentru că mi-a dat mână liberă pentru a lua cele mai multe  Și nu în ultimul rând, îi mulțumesc lui Dumnezeu. Sunt credincios, mi-a auzit rugăciunile (…) Vreau să salut toți băieții din această campanie (…) La meciul cu Elveția, simt o responsabilitate maximă pentru cei 50.000 de suporteri care vor veni la meci. E important să terminăm neînvinși, să terminăm pe primul loc în grupă”, a spus, în prima declarație după joc, selecționerul.

Articolul precedentAtât de aproape de grupe! CSM Târgu Jiu este la un meci de o calificare istorică. Duminică, Sala Polivalentă trebuie să fie plină, suporterii pot ajuta fetele
Articolul următorVântul puternic a închis Unitatea 1 de la Cernavodă și a oprit eolienele. Deficit de energie în sistem