Echipa lui Rotaru, amendată de Protecția Cosumatorului după ce a împiedicat fanii FCU să intre pe stadion la meciul cu CS Univesitatea

CS Universitatea Craiova a fost amendată de Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorului Dolj după ce a împiedicat fanii FC U Craiova 1948 să poată cumpăra bilete la meciul dintre cele două echipe, partidă din cadrul Ligii 1 la fotbal.

Concret, pentru a putea avea acces pe stadion, suporterii au fost obligați să dețină abonament emis de CS Universitatea sau să prezinte cotorul biletului de la meciul cu CFR Cluj al formației antrenate de Laurențiu Reghecampf.

Lesne de înțeles, cei ce susțin FC U Craiova 1948 nu dețin abonamente emise de CSU, nici nu au fost interesați să urmărească formația lui Mihai Rotaru la meciul cu ardelenii.

 

RECLAMAȚIE

Unul dintre suporterii nemulțumiți a făcut plângere la Protecția Consumatorului.

„În data de 14.02.2022 am intenţionat cumpărarea a două bilete la sectorul VIP la stadionul unde se organizează de către C.S.U. Craiova meciul de fotbal dintre C.S. Univ. Craiova şi F.C.U. Craiova 1948.

 Am fost refuzat atât la casa de bilete de la toneta din faţa Prefecturii Dolj, cât şi la magazinul din interiorul MALL ELECTROPUTERE. Motivul refuzului a fost că nu posed un bilet de intrare la un meci disputat anterior sau un abonament emis de clubul C.S.U. Craiova. Consider acest fapt ilegal, care afectează drepturile comerciale şi de asemenea o discriminare. Rog Comisariatul R.P.C. Craiova – Dolj să ia măsurile legale necesare”, se arată în plângerea respectivă.

AMENDĂ ȘI RĂSPUNS DE LA PROTECȚIA CONSUMATORULUI

CRPC Dolj a comunicat autorului plângerii faptul că entitatea CS Universitatea Craiova a fost amendată după ce a încălcat art.9 din OG 21/1992:

„Operatorii economici sunt obligaţi să pună pe piaţă numai produse sau servicii care corespund caracteristicilor prescrise sau declarate, să se comporte în mod corect în relaţiile cu consumatorii şi să nu folosească practici comerciale abuzive”.

 

”UN ACT DE DISCRIMINARE”

 

Președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Csaba Asztalos, a avut, și el, o reacție în speță:

Este o mare prostie, dacă nu chiar o copilărie. Însă, înainte de toate este clar un act de discriminare pentru că nu poți să decizi retroactiv o astfel de măsură”.