Echipa lui Rotaru nu a reușit să se impună la Voluntari, în Cupa României. Explicația antrenorului Dragoș Bon

CSU Craiova a terminat la egalitate cu formația de ligă secundă CS Tunari, scor 1-1 (0-0), miercuri, în deplasare, în Grupa D a Cupei României la fotbal, după ce a egalat cu şansă în minutul 90.
Echipa lui Mihai Rotaru făcut nu a avut o evoluție la nivelul statutului, dar a reuşit egalarea prin Jovan Markovic (90), care a deviat norocos mingea trimisă de slovenul Jasmin Kurtic din lovitură liberă.
Pe penultima poziție în clasamentul ligii secunde, CS Voluntari a deschis scorul imediat după pauză (46), prin Paul Mitrică, după o gafă de proporţii a lui Juraj Badelj.

 

Dragoș Bon a reclamat terenul de joc

 

Este un rezultat care nu ne face cinste. Nu trebuie să ajungem în astfel de situații. Îmi pare rău că trebuie să o spun, dar fotbalul este făcut pentru spectacol și dacă vom juca pe astfel de stadioane. Nu vreau să caut scuze, felicit echipa din Tunari pentru punct, dar dacă spectatorilor le plac astfel de meciuri…

Eu cred că suntem departe. În 2023… Ne mirăm de ce nu avem progres în fotbalul românesc. E jalnic, deci nu pot să cred așa ceva că am întâlnit o echipă din Liga 1 care poate să joace într-o competiție și o mare tradiție este găzduită pe astfel de terenuri.

Despre noi, e clar că nu avem concentrare, continuăm să facem cadouri, să fim relaxați la finalizare. Dacă nu ne vom trezi repede este grav. Borța a călcat strâmb, inclusiv Ante Roguljic la încălzire a fost aproape de entorsă. Puteam să facem egal cu Tunari și pe un teren bun, dar cred că ofeream spectacol.

Trebuie găsite soluții și jocurile să se desfășoare pe terenuri care pot să ofere spectacol. Pentru cei de la Tunari și orice echipă integritatea jucătorilor este mai presus de orice. Dacă vrem să mergem mai departe și să încercăm să ne apropiem de obiectiv trebuie să câștigăm partide.

Orice semieșec ar însemna într-o proporție destul de mare ieșirea noastră din Cupa. Avem un lot echilibrat numeric și valoric, am sperat să le dăm șansa și să se ridice la nivelul pe care ni-l dorim. Din păcate rezultatul de pe tabelă nu face cinste Universității Craiova” a spus, după joc, antrenorul juveților.