Ei vor salarii mai mari, Romanescu le pregătește evaluări: Salariații Primăriei Târgu Jiu vor fi examinați

Toţi salariații Primăriei Târgu Jiu vor fi supuşi unei evaluări. Edilul Marcel Romanescu este decis să-şi testeze periodic subalternii, indiferent dacă ocupă funcţii de conducere sau de execuţie. Primarul în funcţie vrea ca reprezentanţii municipalităţii să nu se plafoneze, mai ales că unii dintre ei au cerut salarii mai mari. “Bibliografia” nu va fi vastă, ci se va referi strict la activitatea de zi cu zi a salariaţilor. Romanescu a anunţat că “testările” vor avea loc în luna ianuarie a anului viitor, iar de aceste evaluări nu vor scăpa nici angajaţii propriului cabinet. O comisie va evalua competenţele directorilor şi şefilor de servicii.

“Îmi trebuie profesionişti, nu vreau angajaţi care îmi răspund după cum bate vântul. Mă gândesc în momentul de faţă şi la o evaluare, o testare pentru toţi angajaţii din Primăria Târgu Jiu. Am dat doamnei Grecu, directoarea de personal, posibilitatea să găsească o astfel de soluţie pentru o asemenea evaluare. Înainte de acel raport pe care îl fac, vreau să fie şi o testare a cunoştinţelor, pentru că s-ar putea să am ceva probleme la unii dintre angajaţi. Voi încerca să găsesc o astfel de soluţie legală, să fie o testare strict pe legislaţia pe care o folosesc în activitatea lor. Sunt profesor, din punctul acesta de vedere sunt obişnuit cu testările. Vreau să fac o comisie formată din specialişti. Când ceri drepturi salariale mai mari, presupun că te gândeşti foarte bine să fii şi mai pregătit şi să găseşti şi soluţii pentru rezolvarea problemelor cetăţenilor din Târgu Jiu”, a spus Romanescu.

Evaluarea anuală a directorilor a avut loc la sfârşitul lunii martie. Atunci, doi directori din cadrul Primăriei Târgu Jiu au primit calificativul nesatisfăcător. Este vorba de directorul economic al instituției, Narcisa Cristea, și de Hermina Pasăre, director al Direcției de Urbanism.