”Esență de pandur”: La mulți ani, Dorian Gugu!

Dorian Gugu, o legendă vie a fotbalului gorjean, împlinește astăzi 60 de ani. Numărul 11 pe tricou și căpitanul echipei, Gugu este unul dintre cei mai reprezentativi jucători ai clubulului Pandurii Târgu Jiu. A ajuns la formația fanion din capitala județelui de pe Jiul de Sus la începutul anilor ’80, după un meci Pandurii – CFR Craiova.

Doljean de pământ, Gugu a început fotbalul la Siliștea Crucii, unde a fost descoperit de marele Nae Gîrleșteanu și dus în curtea Științei Craiova. La juniorii și tineretul echipei din Bănie a jucat alături de Luță, Irimescu, Bumbescu, Frimu, Țicleanu și mulți alți fotbaliști mari. A ajuns la CFR Craiova, iar echipa mamă, Știința, îl voia în lotul de 22 de jucători, însă Gugu, la 19 ani, a ales echipa din Târgu Jiu, convins fiind că la Craiova sunt jucători de calibru european și îi va fi greu să joace. Fundaș stânga, la începuturi, Dorian Gugu a devenit meci cu meci omul responsabil cu golul, cu cornerele și loviturile libere, cu ultima pasă, cu recuperarea balonului de la adversar, cu starea de spirit, cu…victoria pandurilor din Târgu Jiu. În 1984, Steaua București era în căutări, perioadă în care se construia marea echipă ce urma să câștige Cupa Campionilor Europeni. Militarii l-au vrut pe Gugu, dar și Gugu a vrut mașină și apartament în București. Nu i s-a satisfăcut dorința decât pe jumătate și a rămas la Târgu Jiu să facă istorie. Și a făcut, copiii orășelului de pe malurile Jiului voiau să fie ca Gugu, să dribleze ca el, să ajungă fotbaliști la Pandurii. Cu Gugu și alți panduri de soi în teren, echipa din Târgu Jiu a fost la un pas de Divizia A, un obiectiv extraordinar în vremuri în care și pentru a evolua la Divizia C trebuia să fii fotbalist, nu purtător de echipament.

Frumoasă poveste de viață a unui om care a dăruit enorm Târgu Jiului, Gorjului. Poate într-o zi o vom spune mai pe îndelete, astăzi îl sărbătorim.

La mulți ani, Dorian Gugu! 

Toți cei care iubesc Pandurii Târgu Jiu și fotbalul gorjean îți mulțumesc!

Gugu, în echipament de joc Puma, o reușită vestimentară pentru clubul gorjean în ultimii ani ai comunismului. Culorile oficiale: roșu-alb-albastru
”Militarul” Dorian Gugu. Aici în tricoul roș-albastru al Asociației Sportive a Armatei (ASA) Gloria Pandurii Târgu Jiu