Zeci de cultivatori de tomate din județul Olt au început să recolteze și vând marfa la prețuri între 25 lei și 32 de lei pe kilogram la ieșirea din solarii, a spus, pentru Agerpres, președintelui Sindicatului Producătorilor Agricoli (SPA) Olt, Ion Păunel. Acesta arată că sunt costuri mari cu investițiile în sistemele de încălzire, în tehnologie și combustibil, și îi roagă pe comercianți să practice adaosuri mai mici, ”mai lumești”.
Totodată, președintele SPA Olt estimează că de Paște roșiile vor putea fi cumpărate din piețe la prețuri între 10 și 20 de lei/kilogramul.
„În două săptămâni cred că vor ajunge să recolteze circa 500 – 600 de producători și până la începutul lui mai, cam toți care au avut sisteme de încălzire, cel puțin 1.500 – 2.000 de fermieri numai din județul Olt. Se pare că anul acesta fermierii mizează pe o producție mai mare și speră să obțină câștigul din vânzarea unei cantități mai mari. Eu cred că de Paște, la fermieri prețul pentru un kilogram de tomate va fi între 8 lei și 14 lei iar în piață va fi între 10 lei și 20 de lei. E însă numai o estimare, o previziune”, a declarat, pentru sursa citată, Păunel.