Estimare: Toamna este încă departe, însă urmează o săptămână cu intervale cu ploi și furtuni

Specialiștii în meteorologie de la Meteo Alert Severe Weather – România estimează că săptămâna viitoare nu o să fie una cu excese termice (caniculă), va fi vreme frumoasă și caldă, însă, începând de marți, 18 august, se vor înregistra intervale cu ploi torențiale și furtuni. Se mai precizează că vara continuă, toamna fiind încă departe.

Săptămâna 17 – 24 august 2020 va fi contrastantă. Vor fi intervale cu ploi torențiale și furtuni, începând cu ziua de marți, 18 august și intervale (zile) cu vreme (stabilă) frumoasă și caldă.

Până la sfârșitul weekend-ului următor NU sunt estimate excese termice (caniculă) în nicio zonă a țării noastre.

Modelele numerice estimează: zile cu vreme agreabilă, caldă și călduroasă în vest; zile cu vreme agreabilă și caldă în centru și nord; zile cu vreme călduroasă și caldă în regiunile sudice, estice, sud-vestice și sud-estice; zile cu vreme instabilă și răcoroasă la munte; dimineți reci pe crestele montane (semn că se apropie toamna); zile cu vreme agreabilă, caldă și dimineți răcoroase și reci în depresiunile din estul Transilvaniei (în funcție de persistența ceții matinale și a nebulozității din timpul nopții); vreme în încălzire treptată pe litoralul Mării Negre, de la mijlocul săptămânii viitoare și până în weekend-ul viitor.

Vara va rămâne pe meleagurile noastre, mioritice. Dacă mai aveți de luat concedii în perioada următoare, profitați din plin de vremea caldă și frumoasă din zona litoralului Mării Negre. Toamna autentică nu vine prea curând, conform estimărilor modelelor”, a transmis Meteo Alert Severe Weather – România.

Articolul precedentVideo! Urmărire ca în filme și 9 focuri de armă, austriac împușcat de polițiștii români
Articolul următorFost șef de la Crimă Organizată, reținut! Urmărea, intercepta și șantaja oameni potenți finaciar