EURO 2025: România U21 a spulberat Albania

 

Naţionala U21 a României a învins reprezentativa similară Albaniei, vineri, pe teren propriu, scor 5-0 (3-0), într-un meci al Grupei E din preliminariile pentru EURO 2025.
Astfel, tricolorii ocupă a doua poziție în clasamentul grupei, cu nouă puncte, la egalitate cu Albania (echipă în fața căreia a suferit singura înfrângere din actualele preliminarii), dar cu un joc mai puțin disputat, și la o lungime în spatele liderului Elveția.
Au marcat L. Munteanu ‘7 (pen.), M. Ilie ’15, R. Ilie ’37, Grameni ’55 şi Danciu ’85.

ROMÂNIA U21: 1. Sava – 2. Pantea, 3. Ignat, 6. M. Ilie, 4. Amzăr (11. Borza ’46) – 17. Corbu, 15. Vulturar (5. Akdag ’71), 8. Grameni – 7. Mazilu (20. Musi ’71), 9. L. Munteanu – cpt. (22. Blănuţă ’71), 19. R. Ilie (16. Danciu ’58).

Selecţioner: Daniel Pancu

 

Pancu: A fost neașteptat de ușor

 

A fost neașteptat de ușor azi. Asta înseamnă că acolo, când s-a întâmplat, eram lipsiți de omogenitate, nu cunoșteam jucătorii, sunt lucruri care se întâmplă foarte rar în fotbal, să conduci cu 2-0, să mai ai două-trei ocazii și în final să pierdem. Am învățat foarte mult din acea înfrângere, nu am mai repetat nici măcar jumătate de greșeală în aceste trei jocuri cu Armenia, Finlanda și Albania, ăsta este el mai bun lucru pe care îl putem remarca la echipa noastră. 

Le-am adus aminte de bucuria lor de la final, modul în care ne-au dominat de o manieră categorică jumătate de oră, ne-au marcat trei goluri, dar nu a fost ideea de revanșă, a fost ideea că avem nevoie de puncte, pentru că avem un joc mai puțin decât ei, avem și rezultatul direct și putem spune că am intrat cu șanse la a ocupa una dintre primele două poziții în grupă.

Este bine, suntem cu toții foarte mulțumiți, la 5-0 nu mai este nimic de spus. Danciu a marcat la debut, nu pot spune că a fost un jucător mai puțin remarcat. Din nou, organizare, forța grupului, disciplină autoimpusă, sunt lucruri care se văd și în direct”, a spus antrenorul.

Articolul precedentHidroelectrica a anulat demersurile pentru realizarea unui parc fotovoltaic imens în Oltenia
Articolul următorAtât de aproape de grupe! CSM Târgu Jiu este la un meci de o calificare istorică. Duminică, Sala Polivalentă trebuie să fie plină, suporterii pot ajuta fetele