Europarlamentar: Câți bani va pierde România dacă abandonează jalonul pensiilor speciale

Europarlamentarul liberal Cristinan Bușoi anunță că România va pierde între 700 de milioane și 3,2 miliarde de euro, din PNRR, dacă abandonează jalonul privind pensiile speciale.

 

Decizia legată de pensiile speciale este, în mod evident, o decizie politică a coaliției de guvernare, ea nu trebuie lăsată pe umerii miniștrilor de linie. Orice ban din PNRR care intră în România pentru investiții este extrem de important, dar sigur că și ieșirea bruscă din sistemele de justiție și ordine publică, apărare, servicii secrete, în contextul geopolitic dificil, ar putea crea probleme serioase.

Înțeleg, de asemenea, că flexibilitatea funcționarilor de la Comisia Europeană este aproape de zero pe tema pensiilor speciale, deși pensii de serviciu pentru magistrați și militari există în multe alte țări europene.

Pentru a lua o decizie trebuie să ne fie clar cât pierdem – 700 milioane sau toată tranșa de 3,2 miliarde euro.
Decizia politică în structura de conducere a coaliției de guvernare nu va fi una ușoară, dar ea trebuie asumată cât mai repede și în funcție de această decizie vom ști ce să comunicăm la Bruxelles și în țară”, a spus, pentru PS News, Bușoi.

Articolul precedentÎn loc de bani, dosar penal de Buna Vestire: Prins cu peste 200 de kilograme de pește în mașină
Articolul următorBNR: Cel mai scump aur din istorie în România