Europol: Licitații anulate. Chiar și când avem buget, chinuim din cauza incompetenței

Sindicatul Europol reclamă incapacitatea șefilor din Ministerul Afacerilor Interne de a concretiza achiziții absolut necesare unei bune desfășurări a activității polițiștilor, situație revoltătoare în condițiile în care sunt bani alocați pentru respectivele dotări.

După mult așteptatele anunțuri de achiziție a mai multor loturi de autospeciale de poliție, mai ales a celor care lipsesc din dotarea noastră de peste 15 ani, respectiv microbuzele de ordine publică folosite pentru conducerea grupurilor de persoane la sediu, avem parte de surprize neașteptate. (…) Din nefericire, la data de 22.06.2022 am constatat că din cele 16 loturi lansate în achiziție publică, 11 au fost ANULATE. Loturile pentru motocicletele, laboratoarele criminalistice tip VAN, autospecialele pentru câini, autospecialele pentru rutieră, autospecialele pentru ordine publică, autoutilitarele, autospecialele pentru efective și intervenție și autospecialele pirotehnice s-au oprit încă din faza de depunere a ofertelor. Este evident că ne aflăm în fața unei situații de incompetență din partea IGPR pe tot ceea ce înseamnă redactarea caietului de sarcini. Specificațiile tehnice aberante și incapacitatea de a răspunde solicitărilor de lămurire din partea producătorilor de automobile a generat acest eșec.

Concluzia este una tragică. Chiar și atunci când avem buget, nu suntem în stare să stabilim ce vrem să cumpărăm și ce specificații tehnice trebuie să îndeplinească, și ajungem să ne chinuim în continuare din cauza incompetenței. Mai rău de atât se poate?!

Viitorul ne aparține!”, transmit cei de la Europol.