Fără frică în stare de urgență: Cu boasca în nas și fără drept de conducere, la volan

Deși căile de acces publice din județ sunt patrulate constant de polițiști și jandarmi, lucrători ai MAI care veghează la respectarea ordonanțelor militare în vigoare, gorjenii nu ezită să încalce flagrant legile rutiere, cu consecințe penale. Săptămânal, Poliția Gorj raportează cazurile unor persoane surprinse băute la volan, aceeași situație fiind întâlnită și la capitolul condus fără permis de conducere sau cu documentul suspendat.

– La data 23 aprilie a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei Orașului Târgu Cărbunești, au depistat în trafic, un bărbat de 39 de ani, din Orașul Țicleni, în timp ce  conducea un autoturism pe strada Trandafirilor, din Oraşul Târgu Cărbunești, iar în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentraţie de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice, de către o persoană aflată sub influența alcoolului.

Totodată, faţă de conducătorul auto şi o femeie, de 32 de ani, pasager în autoturism, poliţiştii au luat măsura sancționării contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţei Militare nr.3/2020, cu amendă în valoare de 10.000 de lei fiecare.

– La data de 23 aprilie a.c., poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Motru au depistat în trafic, un tânăr de 27 de ani, din comuna Cătunele, în timp ce  conducea un autoturism, pe DJ 671 B, având suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice, de către o persoană având acest drept suspendat”, a informat IPJ Gorj.