Farul nu a primit licența UEFA

 

Clubul de fotbal Farul Constanța nu a primit licența UEFA din partea Administrației de Licențiere a Federației Române de Fotbal și nu va putea juca în ediția 2022/23 a cupelor europene, în cazul calificării, ca urmare a schimbării denumirii din „FC Viitorul” în „Farul Constanța”.
Președintele grupării sportive de la malul mării, Gheorghe Popescu, anunță că decizia va fi atacată la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.
Noi vom lua legătura cu avocații noștri și vom merge mai departe pentru că decizia de a ne refuza licența UEFA mi se pare cel puțin stranie. Atâta timp cât ai avizul Federației Române de Fotbal, cât timp respecți regulamentele internaționale, nu înțeleg de ce nu putem participa în cupele europene. Următorul pas este Tribunalul de Arbitraj Sportiv, nu există altă instanță. Când am schimbat numele din FC Viitorul în Farul Constanța am respectat întru totul cerințele forurilor internaționale și ale Federației Române de Fotbal. Ba mai mult, înainte de a face această mișcare (n.r. schimbarea denumirii clubului) am avut avizul Federației Române de Fotbal”, a declarat fostul internațional.