Festival premieră la Târgu Jiu: Se pictează școlile și nu doar ele

“Culoare, viaţă şi suflet” şi pentru zonele mai puţin cunoscute din oraş. Acesta este unul dintre obiectivele festivalului de artă stradală, care va avea loc în Târgu Jiu, începând cu 22 iulie.  Andi Popescu, director în cadrul Direcției de Turism și Evenimente Culturale, a anunţat că mai multe clădiri care aparțin unităților de învățământ din Târgu Jiu vor beneficia de “opere urbane”. Este vorba de Școala „Constantin Săvoiu“, Săla de sport a Colegiului Național „Spiru Haret“, Liceul Gheorghe Magheru, Școala Generală nr. 12, Liceul cu Program Sportiv și amfiteatrul din Parcul Central.

“Ca orice festival de artă stradală îşi doreşte să înfrumuseţeze un pic oraşul. Punctul de atracţie va fi reprezentat de execuţia unor picturi pe pereţii unor şcoli sau licee, făcute de artişti consacraţi în domeniu. Picturile vor avea suprafeţe între 80-140 de metri pătraţi. Nu ne adresăm numai zonei centrale, ci şi zonelor de la periferia oraşului”, a declarat reprezentantul municipalității.

De asemenea, în cadrul festivalului, vor avea loc workshop-uri şi ateliere pentru copii, inclusiv în zonele Obreja şi Meteor. DJ Calu va face atmosferă pe data de 27 iulie, iar pe 28 iulie va avea loc un tur cu bicicletele pe la toate lucrările executate. La eveniment ar putea participa şi un celebru artist mexican, dar discuţiile nu au fost încă concretizate.