Florin Cîțu, vizat de o plângere penală. Nu se prezintă în fața comisiilor din Senat

Daniel Zamfir, senator PSD și președintele Comisiei economice din Senat, a anunțat că îi va face plângere penală ministrului Finanțelor, Florin Cîțu, după ce acesta a refuzat, pentru a patra oară, să se prezinte în fața comisiilor reunite din Senat, pentru a da explicații ce vizează un împrumut din care ar fi fost făcute plăți în avans la ARNP.

Nu am o obsesie cu domnul Cîţu, nu ţin eu personal să fie prezent în faţa comisiilor reunite. Dar cred că e obligaţia noastră ca parlamentari să luăm atitudine, pentru că este a patra oară când când domnul Cîţu refuză să vină în faţa comisiilor reunite şi cred că acest lucru nu mai poate continua. Eu cu colegii de la Comisie am solicitat de vreo lună să ştim un lucru foarte clar: Cîţu a împrumutat 80 miliarde, fiind bani din bugetul ţării, pe care noi trebuie să-i dăm înapoi. Vrem să ştim pentru ce a împrumutat aceste 80 de miliarde, ce a făcut cu banii, cred că e o întrebare legitimă, nu numai noi cred că vrem să aflăm răspunsul, cred că e de interes public, toţi cetăţenii României trebuie să ştie pentru ce se împrumută ministrul Finanţelor„, a declarat, luni, la Antena 3, Zamfir.

Senatorul a mai spus că ministrul Finanțelor trebuie să prezinte numele persoanelor care au beneficiat de restituiri în avans la ANRP.