Fost căpitan al Craiovei, ”urare” pentru echipa lui Rotaru: Să mai câștige campionatul când o să fiu eu acolo

 

Adrian Popescu, căpitanul echipei Universitatea Craiova care a câștigat ultimul titlu de campioană, în sezonul 1990/1991, este dezamăgit de atitudinea șefilor CSU, arătând că, în urmă cu ceva timp, a fost îndepărtat din club.

Amintiri cu Maxima

 

Când îmi dați posibilitatea să vorbesc despre Universitatea Craiova mi se face pielea de găină. Universitatea a fost este și va rămâne pentru totdeauna echipa sufletului meu. Am simțit o mare emoție și o mândrie de nedescris când am intrat de foarte tânăr în vestiarul Craiovei Maxima. Iar ca să ajungi în acel vestiar nu era chiar atât de ușor. Mai întâi de toate trebuia să joci și să o faci foarte bine la lotul de tineret. Iar eu am făcut-o. Însă, îmi aduc aminte că nea Tică Oțet mi-a tăiat din elan și mi-a zis clar în față să o las mai moale cu entuziasmul că eu sunt încă ridicat la prima echipă doar pentru completarea lotului. Am tăcut și am strâns din dinți, pregătindu-mă în continuare foarte bine. Însă, voi vă dați seama ce jucători erau la vremea respectivă în vestiarul ăla? Erau doar legende, fotbaliști care în zilele noaste valorau zeci de milioane de euro.  Dar, totuși cred că pe parcurs mi-am ridicat și eu nivelul cât de bine am putut și am fost mândru că am jucat și m-am antrenat alături de ei.

Acum nu știu…poate că era mai bine să mi se dea șansa la 23 de ani să îl înlocuiesc eu pe dreapta pe Negrilă în meciul retur cu Benfica. În campionat jucasem bine, dar la acel meci retur cu Benfica s-a optat pentru retragerea în locul lui Negoro a lui Geolgău. Probabil că nea Tică a gândit că eu nu am experiență prea mare în meciurile internaționale, dar acum nu mai avem ce să facem. Așa a fost scrisă istoria. Craiova Maxima a fost una dintre cele mai bune echipe ale României”, a spus, pentru ProSport, Popescu.

 

Ușor, ușor au fost îndepărtați toți cei care aveau în sânge spiritul Universității

 

Evident că mă doare că nu mai lucrez în fotbal. Am lucrat și pe la Școala lui Gică Popescu, dar în urmă cu vreo 10 ani am fost și în staff-ul Craiovei, atunci cu Sorin Cîrțu, Emil Săndoi, Silviu Lung. Mihai Rotaru venise la Craiova din 2013. Dar, din păcate el a început să învețe spiritul Universității abia când a ajuns în Bănie. Cu spiritul Universității e bine să te naști, deoarece vei înțelege pe parcurs foarte multe lucruri. De perioada lui Adrian Mititelu nu am ce să spun că nu am lucrat niciodată cu el. Însă, mă doare că ușor, ușor au fost îndepărtați din club mai toți cei care aveau în sânge spiritul Universității Craiova, conducători, antrenori, foști mari jucători ai Universității. Iar din păcate cei care am fost pe acolo, mulți dintre noi am fost aduși doar ca statui. Mă doare că nu mi s-a oferit cu adevărat posibilitatea să arăt și eu ce pot și ca antrenor. După o viață de fotbal cred că puteam să ajut și eu în antrenorat Universitatea Craiova. Dar, Mihai Rotaru și oamenii din club probabil că au gândit că eu nu sunt ce trebuie. Și de asta îmi pare rău că în viața asta am pierdut niște trenuri în carieră, iar acum nu mai lucrez deloc în fotbal. Le mulțumesc celor care mi-au dat posibilitatea să am și eu un loc de muncă la un departament de publicitate de la Sala Polivalentă. Dacă nu mi se oferea această posibilitate, poate că nici nu mai aveam un loc de muncă.

Când am plecat de la Craiova mai în glumă, mai în serios le-am transmis să câștige titlul când voi ajunge eu din nou antrenor la ei. Și uitați că până acum Craiova tot nu câștigă titlul. E oscilantă în evoluții, dar eu cred că nici transferurile care se fac nu sunt prea bune”, a mai spus fostul căpitan al Științei. 

 

Foto: ProSport
Articolul precedentGorj: Persoană lovită de tren
Articolul următorFermierii vor putea împrumuta porumb din rezerva de stat