Fost șef al IPJ Gorj, supravegheat la serviciu! Microfoane și o cameră video descoperite în biroul acestuia

 

Comisarul-șef Constantin Nicolescu, fost inspector-șef al Inspectoratului de Poliție Județean Gorj între 2001-2009, este subiectul unor dezvăluiri ale jurnaliștilor de la recorder.ro, în care se pune în discuție puterea serviciului propriu al MAI, Direcția Generală de Protecție Internă, structură cunoscută ca ”doi și un sfert”, un derivat al unității mamă, 0215.
În ancheta de presă se arată că Nicolescu, împuternicit în 2019 adjunct adjunct al inspectorului general al Poliției Române – pentru a două oară, ar fi cerut, după instalare, specialiștilor de la Direcția de Operațiuni Speciale (DOS) să îi verifice biroul, iar în urma activităților specifice a fost găsit un microfon.
Nicio entitate nu și-a asumat operațiunea, mai mult, cei de la DGPI verificaseră spațiul principal de lucru al noului șef din Inspectoratul General al Poliției Române, fără să depisteze dispozitivul precizat.
După o perioadă relativ scurtă, comisarul-șef i-ar fi rechemat pe cei de la DOS pentru a-i reverifica biroul, ocazie cu care a fost găsit un alt microfon, dar și o minicameră video, tehnică de monitorizare a activităților sale.
De aici, potrivit celor prezentate în dezvăluirile ce pot fi urmărite pe YouTube, polițistul ar fi ales să meargă la pensie, iar lucrătorii DOS implicați în cazul său ar fi fost eliminați din sistem.

În esență, jurnaliștii Recorder, prin cazul Nicolescu, dar și altele prezentate în materialul video, vor să arate că DGPI taie și spânzură în sistem în funcție de interese.

 

PE DE ALTĂ PARTE…

Comisarul-șef s-ar fi retras la pensie nevoit fiind, după ce i-a fost retrasă autorizația prin care avea acces la informații clasificate, situație în care poziția în unele funcții nu este permisă.

Astfel…

Ofițerul a fost îndepărtat de la conducerea IPJ Dolj în august 2010, prin ordinul lui Vasile Blaga, ministrul de profil de atunci. Motivul oficial a fost management defectuos, în fapt evenimente grave generate de lumea interlopă locală au stârnit vâlvă până la București.
Nicolescu a contestat decizia în instanță și revine la comanda Poliției Dolj în urma unei decizii a Curții de Apel Craiova, la începutul anului 2011.
Mai departe, în anul 2012, pentru 6 luni, Constantin Nicolescu ajunge întâia dată în fruntea IGPR, în funcția de adjunct al inspectorului general, poziție în care va reveni în anul 2019, mandat vizat de cei de la recorder.ro.

 

COMUNICAT IGPR:

Începând cu data de 25 noiembrie 2019, prin dispozitia inspectorului general al Politiei Române, comisar-sef de politie NICOLESCU CONSTANTIN, împuternicit adjunct al inspectorului general al Politiei Române si inspector sef al Inspectoratului de Politie al Judetului Dolj, si-a încetat raporturile de serviciu la împlinirea limitei de vârsta si vechimii în grad, cu drept la pensionare”. 

 

COMUNICAT DGPI, după materialul Recoder:

Referitor la împuternicirea domnului Constantin NICOLESCU în funcția de adjunct al IGPR, precizăm faptul că DGPI, în exercitarea responsabilităților sale legale, a informat conducerea MAI atât anterior, cât și ulterior numirii acestuia în funcția de conducere de la nivelul IGPR cu privire la riscurile și vulnerabilitățile identificate în activitatea acestuia. Mai mult decât atât, precizăm că acesta se afla în procedura de revalidare a accesului la informații clasificate încă din perioada în care ocupa funcția de inspector-șef în cadrul IPJ Dolj, activitate finalizată prin neacordarea autorizației ca urmare a identificării unor elemente de incompatibilitate prevăzute de legislația în domeniu”.

 

TOTODATĂ…

”Frăția doljenilor”…

Neoficial, anul 2019 a fost unul foarte agitat în Ministerul Afacerilor Interne. Validat de PSD, Nicolescu s-a întors în conducerea IGPR, vehiculându-se că ar fi vizat chiar postul de inspector general.
Ca un făcut, cu ministrul Mihai Vifor (născut Drobeta Turnu Severin – mandat de senator 2012-2016 obținut în județul Dolj) la pupitrul Internelor, șef al Jandarmeriei Române a fost instalat, în același an, generalul de brigadă Constantin Florea, fost inspector-șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Dolj ”Mihai Bravul”.
Ușor de dedus, prin natura serviciului, Nicolescu și Florea au colaborat în permanență.
Ascensiunea fostului comandant al Poliției Gorj a fost calificată în unele medii drept o încercare de îndepărtare a chestorului Liviu Vasilescu, șeful IGPR în respectivul moment, mai mult, reînscăunarea șefului de la Dolj a generat discuții privitoare la posibile efecte asupra Direcției de Investigare a Infracțiunilor Economice, ”Miliția Economică”, iar din acest punct, se pare, o alertare a unor structuri informative.

 

 

Aurel Măceșanu

 

 

 

Articolul precedentMinistrul Finanțelor: Anul 2023 va fi unul de recuperare a puterii de cumpărare
Articolul următorGorj: Accident în Defileu! A intrat pe contrasens și a rănit doi oameni